torsdag 3 maj 2012

Med löfte om sommar

 Idag har det varit en alldeles underbar sommardag. 23-24 +, klarblå himmel och sol och bara en svalkande bris. Bokskogarna skimrar i vårgrönt och fåglarna sjunger- Helt fantastiskt! Förutom det har hundarna vårkänslor och letar spår efter löptikar överallt...samt grannens katter....Ikväll satt Sixten vid staketet och viftade på sin svans och stirrade stint in i en massa gamla löv. Jag blev väldigt nyfiken, då detta inte tydde på grannens katt utan något annat.
 Det var en igelkott som låg och sussade gott! Jag förklarade tydligt för Sixten att det inte är någon bra idé att jaga kottar då de sticks och påminde honom om när han trampade på en överkörd kott häromdagen och matte fick plocka taggar ur baktassarna...Berättade även historien om min f.d. tax som bollade med igelkottar i luften och som jag sedan fick plocka taggar ur nos och mun på. Vi enades till slut om att gå in i stället.
 Igår var det så pass hett under promenaden stt den långörade lade sig raklång i skogen och vägrade gå. Inte förrän jag lovat ett dopp i vår bäck (samt viss övertygande handling via drag i kopplet) rörde han sig!
 En som däremot rör sig är Max. Han vill inte veta av att han inte ska gå fast han bara är 4 månader!
 Gå är det bästa som finns!
 Efter det kommer att undersöka vad som finns i skog och mark.
 Idag var vi i Pildammsparken i Malmö och där blommade bl.a. blå hyacinter, vilka är Brittas favortieter, och tydligen även Max´s. han grabbade tag i ett antal plantor och såg väldigt glad ut. Doften av hyacint var alldeles underbar!
 De ståtliga klippta böckerna längs promenadstråken i parken!
På vägen hem shoppade mamma lite sommarkläder till Max inklusive dessa piratskor a la Störtebecker!

Inga kommentarer: