onsdag 30 maj 2012

5 månaders kontroll

Idag var det åter dags för BVC.
Max fick sin andra vaccination och det gick riktigt bra. Efter en stunds gråt släppte det med att mamma sjöng elefantvisan. Vi hann bara räkna till 3 elefanter innan gråten upphörde och Max istället koncentrerade sig på att försöka slita ned en fjärilsmobil som var fastknuten i en lysrörsarmatur =)
Tillväxt:
Vikt: 7550 g
Längd: 66.5 cm
Huvudmfång: 44.5 cm
Vår manlige sköterska var väldigt nöjd och tyckte att Max är en rasande grann liten pojke =) Mamma blev stolt som en gammal höna!
Vi fick även rådet att börja smyga in lite mer smakportioner, även sånt med gluten i, då Max nu redan har fått två tänder och fler är på gång - allt för att spara på mammas bröst. Rådet var även att ta fighten med ersättning i nappflaska - vilket inte är någon höjdare enligt Max, snarare mer likt rävgift! Vi får se hur vi ska göra. Han sk aammas så länge det fungerar, men om han fortsätter att utveckla sina vampyrtendenser så måste han nog börja vänja sig vid ett eller annat mål med flaskan.

4 kommentarer:

Lisbeth sa...

Hejhallå!
Här kommer ett tips ifall nappflaskan fungerar testa med en pipmugg. Det använde jag på både döttrarna då de var ganska ivriga att äta och det tog för lång tid med nappflaskan.
Jag håller med sköterskan, det är en grann pöjk ni har och det är så mysiga bilder du tar!

Britta sa...

Tack för tipset - det ska jag testa! Tycker det är lite kul att vi båda har kombinationen BAN och Kopov. Det måste vara lite ovanligt.

Eva Lena sa...

Verkar Bra med pipmugg!! Glupsk Max med nyslipade bissar är Inte bra för Britta-bröst!
Men en härligt aktiv pöjk är han verkligen tycker mormor EvaLena

Britta sa...

Japp, nog är han aktiv! :-) Han har nu ( ca 1 vecka efter inlägget) blivit bättre och bits mindre.