torsdag 26 januari 2012

Magknip

Max älskar att bada.Däremot är det inte riktigt lika kul att komma upp ur badvattnet på 37° och torkas. Uffaligen vad kallt det är då! När han sen väl är torr är det hejlivat igen och då är det härligt att ligga och sprattla nakenfis ett tag - tills man kissar ned mamma......
Redo för utgång. Instoppad i stor overall - som fungerar mest som åkpåse. Max gillar inte att man stoppar in armarna i ärmarna...Nappen/Proppen funkar ganska bra ibland som substitut till mamma.

Tyvärr fick vår lille sol magknip igår. Från kl 15.00 fram till 04.30 så var det ett otröstligt skrikande. Vi provade allt vi kunde komma på, men inget hjälpte. Mamma for till apoteket och fick med sig Sempers magdroppar hem, men de gjorde ingen skillnad så där på direkten. De behöver säkert tas några dagar för att de ska få effekt. Den lilla magen masserades efter alla konstens regler och han vaggades och vyssjades och kördes i vagnen över en tröskel. Inget hjälpte. Trots knipet så åt han med god aptit varannan timme. Idag har nog dropparna börjat verka för han har fisit väldigt mycket. Han rapar som en riktig viking. Vi har fortsatt med massagen och även skaffat Minifom droppar mot gaser i magen. Ikväll är han något lugnare och det är väldigt skönt. han har även fått en runda i vagnen med mormor som chaufför. Annars har det inte blivit någon  utgång på två dagar pga dåligt underlag och kanske har det gjort sitt till då han inte blivit skumpad och skakad i vagnen som han brukar  i ca 2h/dag. Idag upptäckte mamma dessutom att bajset var lite grönt - vilket farmor berättat kan tyda på kolik. Vi fick tips om messmör, vilket inhandlats, men vi väntar ett tag och ser hur dropparna funkar först. Sen har vi ju alternativet med akupunktur också.
Alla fingrar korsade för att familjen får sova inatt!

Inga kommentarer: