måndag 30 januari 2012

Baddags

 Idag var det mormors tur att hjälpa till att passa Max så att mamma/matte hann ut med hundarna i skogen utan barnvagn = gå på skogsstigar. Hundarna höll hög fart och det var jättehärligt ute. Solsken och nollgradigt med frusen mark och lite snö. Perfekt. Max håller på att träna sig för fullt i att fästa blicken och idag såg det ut som om han verkligen fick syn på mormor på riktigt.
 Vi passade på att ta mormor till hjälp för ett bad i baljan i köket. Max älskar verkligen att bada. Mamma kollar badtemperaturen noga med en stektermometer (!) och sen får Max plaska runt en bra stund. Han ser alldeles lycklig ut och mamma kommer då åt att tvätta hans hals i smyg =) Han är väldigt kittlig på halsen och avskyr när man försöker tvätta honom där med en tvättlapp.  Efter badet körde vi lite träning i magliggande för att stärka upp nacken lite.
 Nu kan han lyfta huvudet en kort stund men det är fortfarande väldigt vingligt. Han gillar att ligga nakenfis på mage och gör lite kryprörelser med benen samtidigt som han smakar på allt han kommer åt med munnen.
Naturligtvis kom Sixten och ville kolla att allt gick rätt till.

1 kommentar:

annica sa...

Men, Sixten du måste inte vara största linslusen nu,men jag förstår att det känns jobbigt med söta Max som konkurrent.Kram