torsdag 24 september 2009

Nocces första grisspår

Så var det då dags att påbörja utbildningen till vildsvinshund. En strålande höstdag hemma i trädgården. Nocce fick börja med att lukta lite på klöven inomhus och det gick bra. Matte tog sedan med sig klöven ut och drog den ett par meter. Hon gick för att hämta Nocce men då smet spår-championen ut i högsta fart då han anade att det var något kul på gång. Matte fick ta till sin allra barskaste stämma för att få honom att gå tillbaka innan för grinden igen. Med slokande öron såg Sixten sedan på på medan matte hämtade Nocce och gick mot klöven. Nocce sniffade misstänksamt på gräset och kröp framåt. Tittade på matte för att få lite stöd då det luktade väldigt otäckt...skulle han verkligen våga sig fram eller stod det något och lurade i rabatten??? Tillsammans hjälptes sedan matte och Nocce åt för att ta sig de där metrarna fram till köven.
Oj, hjälp och skall!!! Det gäller att skälla ut den! Kanske den attackerar? Efter några studs fram och tillbaka, gälla skall och lite skydd mellan mattes fötter så samlade Nocce till slut mod och smög fram till klöven.


Sniff! Den var ju inte så farlig! Ganska kul faktiskt! Man kan skälla på den och ruska den!


Och slicka på den...mmmmm...



Snutta lite =)
Första mötet gick alltså ganska bra. Läskigt först men Nocce övervann sin rädsla och ville till slut leka med klöven. Ser bra ut. Nocce verkar vara en klok liten vovve som tänker efter före.



Inga kommentarer: