söndag 20 september 2009

Jaktträning i Skåne


Vi har varit i Skåne i helgen och tränat inför rådjursjakten. Sixten fick driva lördagmorgon, lördgakväll samt söndagmorgon. Ovan ses söndagens träningsrunda som ska vara uppdelad i 2 egentligen men matte stängde inte av gpsen mellan dreven. Det blev sammanlagt 8,8 km på söndagen och toppfart på 15 km/h och ca 2 h arbete. Sixten var riktigt duktig på att återvända till utgångspunkten, men andra gången på söndagen så mötte matte honom på en grusväg när han genade hem. Han hade då tydligt tagit sina egna spår tillbaka, men genade som sagt och då mötte matte honom för att inte ha honom springandes på vägen. Det är guld värt med garmin astro nordic! Sista rundan var det 2 rådjur som blev motionerade och matte och husse mös! Lille Nocce fick stå och vänta med husse och matte och hade det gott i solen. Det hela ser ju bra ut inför jakten, men det ska tränas mer innan skarpt läge.
Annars blev det en del roliga stunder bl.a. när Nocce mötte katten första gången...Katten har uppfostrats en del av Sixten sen den var liten och gillar vovvar (dock inte Filur...). När katten fick syn på Nocce kom hon springande i full fart varpå Nocce skrek för full hals av rädsla och gömde sig bakom mattes ben =) Denna rädsla gick sedan över och resten av helgen så busade Sixten, Nocce och katten massor. Bl.a. tränade Nocce på att försöka ställa katten likt en gris, men efter en stund tröttnade hon och hoppade på Nocce =)
På tal om gris så lyckades Sixten med konststycket att i slutet av lördagskvällens drev rulla sig ordentligt och noga i vildsvins-skit innan han kopplades. Han stank!!! Fy farao!! In i duschen och bada - vilket han inte gillar och nu luktar han en blandning av Royal jelly/Loreal och svag lukt av gris.. inte angenämnt...
Nu längtar vi alla mer än någonsin efter att flytta till skåne och vi har tittat en del på hus och avstyckade gårdar - både ruckel och mindre ruckel =) Vi får se vad det blir.
/Matte

Inga kommentarer: