söndag 13 juni 2010

Nocce har varit i Fredskog

Igår åkte vid till Fredskog för att släppa Nocce i vildsvinshägn första gången. På vägen dit passerade vi Nockes bilverkstad =)
Jag ska försöka lägga upp en film från hägnet senare, men just nu vet jag inte hur man får över filmen i rätt format och hittar ingen sladd som passar, men det kommer!
Fredskog låg väldigt vackert och vi blev väldigt förtjusta i omgivningarna. De hade en massa grisar i stora hägn. Olika åldrar, allt från små små söta randiga till gigantiska stora och raggiga grisar =) En av grisarna var väldigt nyfiken på oss när vi kom dit.

Här är några till som gärna hälsade på oss. I hägnet bakom fick vi sen släppa Nocce. där gick 3 unggaltar och väntade. Nocce skötte sig utmärkt. Han hittade dem på direkten och började genast att skälla. Han jobbade med dem i ca 15 min och Anders, instruktören, var mycket nöjd och gav honom betyg 9 av 10 och sa att det är barar en hund på hundra som sköter sig så här bra första gången. Nocce visade sig betydligt skarpare än vad vi väntat och vi fick rådet att inte träna kamplusten med honom, vilket vi faktiskt inte gjort för det har inte gått att få honom att kampa med människor inblandade =) Både matte och husse blev rörda över berömmet Nocce fick och vi åkte hem stolta och överraskade övder vår lille kopov. Det enda som inte var så kul var att Nocce lyckades gnida in sig med gris-skit i ett obevakat ögonblick och var alldeles kletig när han kom ut ur skogsdungen där han självständigt drivit igenom grisarna.
Sixten fick komma ut och titta på grisarna genom staketet, men han visade inget intresse alls. Han fullkomligt ignorerade grisarna, vilket matte var väldigt nöjd med.


Så här trött kan en basset bli ibland =)



Morgonen idag inleddes med att Ola plockade fram symaskinen för att laga sina jeans. han är en fena på att sy. Hundarna tittade misstänksamt på symaskinen när den började surra.
När brallorna är hela ska vi till nackarpsdalen och vandra lite.
Sen ska vi försöka få över filmen till internet!




1 kommentar:

annica sa...

Kram på er!

Nu har jag suttit och tittat på fina resultat och fina bilder och en fena till skräddare.

Det är riktigt roligt att ta del av vår familj i Skåne, på så sätt verkar det innte så långt.

Smulan hälsar Sixten och Nocce lycka till ialla sina tävlingar och andra prestationen.

annica