tisdag 8 juni 2010

Godkänd på skjutprov för älg

Ikväll for matte till Vallåkra för att skjuta in sin studsare med det nya siktet. Underbar kväll, varmt och soligt och en trevlig herre, Ehrling, mötte upp vid skjutbanan.
efter lite skruvande satt skottet perfekt i mitten på en liten frykant på ca 3x3cm.
Sen brakade det loss på älgbanan. Stående och löpande älg. Efter en lite nervös inledning lugnade det hel aned sig lite och skyttet gick allt bättre. tyvärr började armarna att krokna från den ovana tyngden och det belv paus i halvlek. Då var det en godkänd serie och en guldserie. Hon hade lyckats klämma dit några serier med 3 st 5:or men en bom pga skakiga armar i sista skottet. Efter pausen blev det åter nervöst under ett par serier tills hon skällde ut älgen och skärpte sig. Ehrling frågade lite försynt om han fick säga något, men det fick han inte! Sen satt den 2:a guldserien som en smeck och kvällens skjutövning avslutades med ett stort leende!
Nu ska det bokas in lite fler skjutkvällar i lugn och ro, men utan press då matte ordnade med godkänt skjutprov på älg redan ikväll.
Jag och Nocce sniffade glatt på studsaeren när hon kom hem. Nocce fattad einget men jag kände allt igen doften från i höstas och min svans gick som en helikopter =)

Inga kommentarer: