onsdag 31 mars 2010

Skoterterapi och övningskörning

Sixten har varit livrädd för skotrar sedan matte gjorde ett väldigt dumt misstag förra vintern. Den gången var hon ute och gick med Sixten på vägen i mörkret utan reflexer när hon hörde en skoter som kom i fjärran. Hon tog fatt i Sixten och joggade hemåt. Skotern kom allt närmare och matte ökade farten och kutade in på gårdsplan med skotern efter sig. Matte tänkte " Vilken j-a dåre" och hoppade innanför dörren med Sixten efter sig. Det var ju bara husses brorsa men det visste ju inte matte. Efter detta blev Sixten fullkomligt skräckslagen för skotrar.
Idag bestämde sig matte för att nu fick det vara nog. Nu skulle skoterrädlsan botas. Sagt och gjort. Husses skoter kördes ut på sjön och sedan tillbringade vi 2 timmar runt skotern. Vi satt och hade tvångsmys i snös, gick varv på varv runt skotern, sniffade på den mm. Till slut efter ca 1½ h körde Sixten själv ner huvudet i packlådan på skotern, lät sig lyftas ombord och satt sedan ganskal ugnt i mattes famn. Försiktigt startade hon sedan skotern och körde iväg. Först var Sixten lite skakig men sen upptäckte han att det var ganska kul, ffa när Nocce sprang bredvid!
Efter ha kört omkring ett tag släppte matte ned Sixten som istället för att springa iväg, fortsatte att springa bredvid skotern tillsammans med Nocce. Glada skall hördes eka över sjön och matte blev tårögd!

Stolt som en tupp!


Sen var det dags för övningskörning med Benjamin. Vi körde runt runt och hit och dit till Benja klagade över att han var helt slut i armarna av att styra. Det gick riktigt bra till slut och han kommer att klara det här finfint efter påskhelgen.



1 kommentar:

Eva Lena sa...

Starkt jobbat Sixten!!
Och vilken duktig kille Benjamin är;heja heja!!
Sinus o Pompe är nu RENA o nybadade- de stod inte ut längre med skitiga pälsar som kliade o luktade pekka!Påskrisfjädrar o gula påskliljor vajar på vår trapp o många Kolsvabor "fjädrar in" våren så här är mysigt!