tisdag 8 december 2009

Eftersök hjort

Figge (mattes far) är på resa till Afrika och då får matte och jag möjlighet att vara stand-in när polisen ringer om påkörda djur.
Imorse ringde de och meddelade att ett rådjur blivit påkört en mil bort. Vi åkte dit efter en timme och sökte. Min nos hittade ett spår och vi följde det en bra stund innan matte bromsade och sa att det var fel!? Hon påstod att det var en gris...! Hon sa att hon såg spåren... humpfr...Nåväl. Vi gick tillbaka till utgångspunkten och började om och då hittade vi en hjort - inget rådjur. En stor fin hjort, halvskovel (om man räknade taggarna var de 17 st och det är lite imponerande). Han såg svullen ut om buken så matte misstänkte att den var sprucken innuti (och då oätlig = ingen mening att leta efter markägaren) men ville änså släpa hem den för att öva på urtagning/passning. Dock var den så stor och tung att vi fick åka och hämta en släpvagn samt be Anna om hjälp för att lyfta ombord den. Med Anna följde Agnes (hennes lilla barnbarn) som var väldigt fundersam på vad som hade hänt med bambipappan. "Ska vi sätta plåster på honom? Var är bambimamman? Vem var det som gjorde bambi illa? En tjuv eller polis? Hade han röd bil?" undrade Agnes.
Matte skjutsade hem Anna och Agnes och tog sig sedan an hjorten med liv och lust. Hon baxade upp den i bra läge och skulle precis sätta kniven i den när det dök upp en liten hundnos bredvid...Nocce hade rymt ur trädgården och spårat upp matte och hjorten och var väldigt nyfiken =) Hjorten var faktiskt hel innuti visade det sig och efter lite trixande och funderande lyckades matte till slut få in släp + hjort in i garaget och efter lite bökande, svärande och svettande hängde hjorten i taket. Vi får väl se om den är något att ha när den hängt klart eller om det blir hundarna som får sig en rejäl måltid.

1 kommentar:

EvaLena sa...

Hujeda mig va orättvist tycker taxarna! VI VILL OXÅ VA ME,!!