söndag 20 december 2009

Dagens jaktrunda

Idag blev det jakt i nysnö och med stora flingor som dalade hela dagen.
Vi började med att försöka släppa en tax och Sixten i en såt, men Sixten vägrade gå in då det var alldeles för mycket ris och snö och han kom helt enkelt inte fram. Taxen däremot gick fram som en mullvad rakt genom och under snön med energiskt drev. Sixten byttes ut mot Filur som hade en aning enklare att ta sig fram. Resultatet av första drevet blev 0. Vi såg rådjur, hjort och gris men inget som kunde skjutas.
Efter fika så bytte vi område till lite enklare terräng i granskog, se karta och Sixtens spår ovan. Det blev Sixten och en gråhund som fick arbeta. Gråhunden avslutade sitt drev med kattjakt =)Sixten tog sig an området med liv och lust och drev hjort i ca 45-60 min. Måste ha varit en ganska stor hjort med tanke på spåren. Han bytte djur vid något tillfälle. Husse fick skottchans på en pinn-hjort men bommade tyvärr. Sammanlagt jobbade Sixten i 1½ timme, 7.8 km och höll en medelhastighet på 5 km/h enligt gps:en. Tyvärr blev inget skjutet nu heller, men det var en härlig dag!
Matte mötte sin snöiga basset på en skogsväg och han lät sig lite motsträvigt kopplas och återföras till bilen och värmen. Nocce hade då i ren frustration lyckats få in kabeln till kupe´värmaren in i hundburen och knipsat av sladden samt dragit in ett badlakan genom gallret och tuggat på den.

Inga kommentarer: