onsdag 4 november 2009

Skånsk höst

Regn, blåst o ganska ruskigt, men ändå "hemma" =)
Matte och vovvar tog en promenad i det köldslagna vädret och det var trots allt ganska skönt, frånsett tårna.
Nocce växer och frodas och tycker det är spännande i de skånska skogarna.
Idag snöade det lite lätt på kvällen men det övergick sen i regn. Matte njuter av att det finns en kamin som går att elda i. Saknar dock att ha ett eget hus och letar för fullt, men det är svårt att hitta något som känns riktigt bra till rätt pris. Det kommer dock hus hela tiden så det ska väl gå att hitta rätt till slut.
Igår fick Sixten jaga på egen hand. Matte släppte honom och han tog upp rådjur efter ca 10 min. Drev sen i ca 35 min och det buktade fint. Sixten passerade matte 2 gånger innan rådjuret tröttnade och drog iväg söderöver. Sixten släppte och vände hemåt och kom tillbaka till bilen precis där han släpptes. Väldigt bra jobbat!
Idag har vi fått rapport om att Pompe och Sinus tränat spår i Kolsva med gott betyg. Sinus var säkerheten själv som vanligt - naturligtvis efter ha tränats av matte som valp och unghund =)
Pompe var visst nästintill lika säker och det är ett väldigt gott betyg för en nybörjare. Han kommer nog att klara sitt anlagsprov u.a.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena det är Smulan som anropar vi får se om det lyckas!

Jag hoppas ni nu skall trivas i Skåne eftersom det finns stora jaktmarker för hundarna. Det blir säkert bra, och ni kommer nog att finna ett hus framöver, som ni vet byggdes inte Rom på en dag heller.

Hoppas det ordnar sig med arbete för matte åxå, nu när hon fått ordning på sin fot.

TASS o Kram

Britta sa...

Tjena Smulan! Ja denna gång fastnade texten där det var tänkt!
Får se om vi ses i vinter - hoppas det.
Kram från skåningarna