måndag 23 november 2009

Nocces november data

Nu väger Nocce 13,8 kg. han växer och frodas och springer som en galning i skogen. Favoriten är att springa i full fart under låga granar och lägga sig i bakhåll för Sixten =) Han verkar inte ha fått några men efter sin sjukdom tidigare i höstas. Han har tappat nästan alla mjölktänderna förutom en huggtand som inte vill släppa. Den nya tanden redan har kommit och matte trodde att den kanske skulle trycka på så att mjölkbissen släppte - men nej nej. På onsdag ska han till veterinären och operera bort den. Hans nos är fortfarande ljus och hans ena testikel har inte kommit ner i pungen än, men enligt veterinären sist så var den på rätt sida om bukväggen, och ibland tar det tydligen tid innan båda är på plats.
För att vara ett måndags exemplar så är han i alla fall fantastisk =)

2 kommentarer:

Åsa sa...

Låter ju bra att han växer så fint, vore så kul att träffa er så hundarna får busa. Fast just nu har ju Kungen blivit ordinerad vila... trist tycker han.
Ville bara hälsa att hans ena hörntand inte heller ville trilla ut, trots att den riktiga växt ut. MEN... som veterinären sa så skulle den säkerligen släppa, vilket den gjorde-till slut! Är det nödvändigt med operation? Kanske den också släpper av sig själv? Hoppas ni mår bra iallafall!
KRAMAR

Britta sa...

Jag har hört att om man inte tar bort den finns risken att den riktiga tanden växer snett eller till och med får röta. Vi får väl se vad veterinären säger när hon ser honom. Just nu sitter den bergfast i alla fall och det ser lite konstigt ut med dubbeltand.