torsdag 30 september 2010

Dagen före 1 oktober =)

Imorgon är det dagen D, dvs grabbarna får släppas lösa för drivande jakt! Hurra! Båda hundarna är i god form efter otaliga mil både med cykel och löprundor och de har lagt på sig ordentligt med muskler och ätit bra de sista månaderna. Att Nocce kan springa fort och länge är inget som förvånar matte men att Sixten numera kan få upp en sån hastighet att hon får trampa på ordentligt på cykeln för att hinna med är ganska imponerande! Under gårdagens löprunda såg han till att matte satte personligt rekord genom att dra på ordentligt. Han såg helt oberörd ut när vi kom hem, medan matte var som en något överkokt tomat i "fejjan".
Igår fick Nocce en nödvändig lektion i att låta bli att jaga hare. Nu hoppas vi på att han tycker att harar är det värsta otyg som finns tillsammans med rådjur och håller sig till grisar, hjort och älg.
Nästa helg är Sixten anmäld till drevprov men vi har fortfarande inte hört något från drevprovskommisarien så vi vet inte om det finns någon domare eller inte. I november är det meningen att vi ska till Danmark på utställning, ja dvs om rabiesvaccinet tagit som det ska. Måste till veterinären nästa vecka och kontrollera detta.
Igår träffade matte grann-gubben. Han berättade att en viss liten basset hade rymt i förra veckan utan att vi märkte det. Sixten hade plötsligt dykt upp på hans gårdsplan och sedan utan att skämmas gått in i grannen shus och ätit upp kattmaten i köket. När han var mätt och belåten hade han börjat leta upp katterna inomhus och så när påbörjat klattjakt, men då lyckades granan få ut honom ur huset. Mycket motsträvigt hade han sedan följt med grannen tillbaka till vår tomt och blivit inföst på rätt sida om grinden. Matte märkte inget av detta, förutom att hon faktiskt var av med sin basset under en stund, men sen var han plötsligt där igen så antagandet var att han varit i komposten och grävt. Nu var det ju inte riktigt så, men det var ju tur att han gick till grannen och inte över vägen....ingen skada skedd - puh!

Inga kommentarer: