söndag 19 september 2010

Valdagen 2010

Sitter och tittar på valvakan och förfasas över att SD verkar komma in i riksdagen som vågmästarparti, suck!
Nåväl, annars hadet det varit en bra helg, kantarellerna har ÄNTLIGEN vaknat till liv på Söderåsen och vi har hittat lite, men annars har det varit ffa KarlJohan-svampar som har hittat vägen till stekpannan.
I helgen har vi tränat spår och det gick ganska bra. Nocce har tyvärr inte fått träna så mycket som det har varit tänkt men han och husse lär sig allt mer och samarbetar bättre. Sixten är en stjärna när han har lust, men han tycker att kontgjorda spår är onödigt fåniga. Det som möjligen går att spåra i konstgjord väg är personspår efter matte, annars väntar han bara på 1:a oktober =) Hna är dessutom anmäld till 2 drevprov under hösten och det ska bli spännande. Det blir debut för båda matte och Sixten i det sammanhanget.
Idag har Husse finputsat på hundgården med vindskivor och färdigställt hundkojans tak med papp och allt. Matte passade på att trimma ned trädgråden lite inför vintern och sen drabbades hon av höstkänslor och bakade bröd, kakor och lagade en god höstsoppa.
Matte tog med sig hundarna till Konga lund och där träffade vi 2 jägare som sa: Åååå vilka söta hundar!! (matte undrade om de var riktigt riktiga, gubbar brukar inte uttrycka sig så, men de gosade med hundarna en bra stund innan vi drog vidare.
Nu är det kväll och vi fortsätter att följa valvakan på TV.
Nattis!

Inga kommentarer: