lördag 19 mars 2011

Malmö International 2011

Vi for till Malmö för att se om vi kunde upprepa bedriften från förra året med BIR. Tyvärr (?) blev det ring- och domarbyte och vi hamnade inte bland de andra basseterna utan med bland annat jack russel, stövare, kopovs och herdehundar. Vi bytte från rumänsk till svensk domare, vilket var lite synd då matte sett fram emot omdöme från en utländsk domare. Men men, det var inte så mycket att göra åt. Dessutom dök Akilles upp, BAN-hunden som sopat banan med konkurenterna inom utställning under 2010 i Sverige, Danmark, Norge och Finland, vilket genast drog ned förhoppningarna med tanke på de nya reglerna gällande cert. Idag blev inget undantag.
Sixten äntrade ringen efter en del trängsel - jisses vad mycket hundar det var och hujeda mig vad trångt det var! Det gick knappt att hitta ett hål för att komma in i ringen. Sixten skötte sig för en gångs skull exemplariskt och travade runt ringen på et tfint sätt och lät sig ställas upp på bord för tandkontroll och för att pussa domaren på näsan.
Han mättes till 34 cm - först sa domaren 35 cm , men då bad matte honom kolla en gång till då det var en väldig ökning på 6 månader. 34 cm blev i alla fall slutmätningen och det verkade mer rimligt.
Det blev ytterligare ett varv och fram och tillbaka och det kändes bra.

Sixten stod faktiskt still i minst 30 sekunder denna gång - utan att försöka vända sig om - vilket är ett framsteg! Matte kände sig nöjd - tills det kom upp ett blått kort! Va!!!!!!!! Herr domare sa att det berodde på att Sixten sett lite stel ut i travet, men att det kanske berodde på asfalten? Det kan ju stämma då min lille basset inte gillar asfalt alls - men det kändes ju faktiskt ganska orättvist att det skulle dra ned bedömningen, men så är det i utsällningsvärlden. Akilles som gjorde rent hus på prisbordet var väldigt fin, men matte tyckte nog att han var lite klen över rumpan. Sixten bibehåller första platsen i mattes ögon!!!
Det roligastepå hela utställninge i Sixtens ögon var nog när han efteråt fick pussa och busa lite med sin kusin Cajsa på ett år. Cajsa är dotter till Sixtens blivande mö från Simrishamn!
Bedömningen i sin helhet:
Domare: Karl Erik Johansson
Kvalitetspris: very good
Mätresultat: 34 cm
Mentalitet: Utmärkt
Mycket god typ. Mycket typiskt huvud. långa bra öron. Mellanbruna ögon. Bra bett. Bra hals. Ryggen är något välvd över ländpartiet. Bra front. Han har bra förbröst men bröstkorgen kunde vara lite bättre utvecklad i sin bakre del. Tillräckliga vinklar bak. Rör sig med kort steg.



1 kommentar:

annica sa...

Matte läste bloggen!!

Bättre lycka nästa gång.Du får väl gotta dig åt det fina diplomet och pokalen.

Du är jättesnygg tycker jag "Smulan", som hoppas att du blir pappa till jättefina valpar.
Kram från oss i Jämtland.