söndag 6 februari 2011

Blandad kompott

Idag har matte sett en sparvhök i småfåglarnas mat-träd. Den satt där lugnt och väntade på en liten talgoxe eller liknande att sätta näbb och klor i! Här om dagen såg husse när den kom flygande och attackerade småfåglarna, men då tog han fel på avståndet och hamnade rakt in i en av de taggiga rosbuskarna! Det tog ett tag innan han kom lös ur busken och han sfjäderdräkt var något tilltuffsad när han tog till flykten =)
Snön smälter och det forsar i breddfyllda bäckar och åar. Rådjuren kommer nu fram igen sen jakten är över och de betar glupskt från vårtidiga såddar. Matte hörde att man förra veckan skördade de första gurkorna vid Höganäs och de såldes på auktion för ett par tusen kronor kilot!
Det verkar som om vi fått Lodjur på Söderåsen! En bekant såg ett häromdagen när det nyligen slagit ett rådjur och det var alldeles i närheten där vi bor. Trodde inte vi hade dem här nere, men tydligen finns det även ett par som fått ungar ca 5 km härifrån. Lite kul faktiskt.
Sen har vi hört att Kungen nu får motioneras i Flexikoppel och det låter bra. Stackarn måste vara dödstrött på att gå i kort koppel hela tiden.
Själv har jag (Sixten) fått förfrågan om jag skulle kunna tänka mig en rendez-vous med en liten söt basset flicka från Södern. Jajamen sa jag och matte gav sitt tillstånd. Nu väntar vi bara på att flickan i fråga ska komma i rätt stämning och rätt humör för vår lilla träff.
Ikväll vankas rådjurs gryta a la inspiration från Moberg.

Inga kommentarer: