söndag 9 januari 2011

Trettonhelgen i Jämtland

Nu kom bilderna i fel ordning.. igen =)
Nåväl. Vi har alltså begett oss norröver för en paus i vardagen. Skönt. Det blev en lång resa första dagen, 90 mil i ett snötäckt Sverige, men det gick bra. Vi körde i 2 h´s pass och bytte förare varannan gång utom sista bytet då Ola körde hela sträckan. Klass 1 och 2 varningar kom hela dagen över radionmen vi hade tur och snöstormen drog iväg före oss och vi hade klart väder hela vägen efter Värnamo. Vi tog ordentliga pauser, men kom ändå fram till Sundsvall efter 14 h och det kändes ändå som om det gick ganska fort.
I Sundsvall hälsade vi på Mats och Åsa och mamma EvaLena som passligt var där på besök samtidigt. Kungen hade fått flytta till Åsa föräldrar under vår visit då han är relativt nyopererad och inte får skutta omkring och busa med andra hundar. Sixten tog hans bädd i besittning direkt =) En skön promenad i ett väldigt snöigt Sundsvall (de hade minst 1 m snödjup och snödrivorna var gigantiska!!!), en härlig förmiddagsfika med Åsas föräldrar och Kungen (oj vad skoj att träffa dem igen!) och sen det som va allra mest kul - äntligen fick vi se Moove! Imponerande! Fast det är klart - min käre lillebror är ganska imponerande och målmedveten och han är helt klart född under en lycklig stjärna - så jag är egentligen inte förvånad. I alla fall var gymet skitsnyggt och han har nog valt helt rätt väg och nisch.
Efter Sundsvall och en övernattning bar det av till Sösjö och Olas släkt.


Nocce hittade Sockan igen och blev alldeles till sig. Han gillar verkligen Sockan för han får lov att hälsa på henne och de är så söta när de får nos-mule kontakt. Övriga hästar i hagarna vill han nog mest jaga och han håller nästan på att ramla ur skinnet när han ser dem springa och bocka runt =) Sixten kutar iväg åt andra hållet när han ser en häst. Otäcka djur de där hästarna tycker han.

Gården i vinterskrud.


Ett av våra vanliga fikastopp - Brahehus.

Turistbild =)

Inga kommentarer: