söndag 3 januari 2010

Första veckan i januari 2010

Så här ser det ut där vi bor nu. Vi har hyrt den här lilla gården på 3 månader innan vi får tillgång till det hus som vi ska hyra tills vidare. Det hade varit väldigt trevligt att stanna här, men det är lite för litet innuti och vi kan ju inte bygga om det när det inte är vårt. Så, vi bidar vår tid och väntar på att rätt tillfälle ska uppenbara sig.

Nu är benjamin på besök under 14 dagar och det blir mycket tid med hundarna för honom. Nu är han så stor att han kan vara med lite mer vid träning och jakt och det är väldigt kul.

Men det blir ju mer än hundar. Skridskoåkningen finslipas =) Benja är riktigt duktig och gör mindre piruetter men att stanna är fortfarande svårt.


Nocce har fått träffa på sitt första relativt färska vildsvinsskinn och det gick bra. Figge hade gömt det i trädgården och Nocce och Sixten kom kutande runt ett hörn och - där - uppenbarade sig en "gris"! Sixten gick fram men Nocce tvärstannde och flög baklänges =) Han avreagerade dock ganska snabbt och sniffade försiktigt på skinnet. Samma skinn användes sen vid spårläggning där Nocce skötte sig galant! Väldigt kul! T.o.m. Sixten tyckte det var kul attspåra vildsvin. Han har annars tröttnat lite på konstgjorda spår sen han börjat jaga på riktigt.
Sixten jagade ju precis före jul, i djupsnö, och blev riktigt förkyld efteråt med hemsk hosta i ca 1 vecka.
Nu har han återhämtat sig och idag, 3 januari, drev han hjort förtjänstfullt i 1½ h och 8 km. Fint drevskall som hördes långt i den kyliga luften (-13°) Maxhastighet idag blev otroliga 18 km/h!!! Tyvärr var inte skyttarna på hugget och drevet gick förbi dem utan att skott avlossades.



Skåne i vinterskrud. Numera har snön i stort sett regnat bort och ersatts av rimfrost och -13°.




Inga kommentarer: