söndag 23 maj 2010

Hässleholm International

Så var det då dags för utsällning igen och idag var det Hässleholm som var målet. Domare var Jean Jaques Dupas. Något trist väder, men uppehåll. Dagen före hade det öst ner och hundarna hade fått springa runt i vattenpölarna. Det slapp vi i alla fall =)
Sixten skötte sig fint, det är mest matte som behöver öva mera.

Domaren gillade vad han såg!


Domen löd:
Typical dog, well balanced. Nice head and expression. Excellent ears, shoulders, neck and feet. Excellent topline. Nice angulation behind. Very muscled. Very nice movement with an excellent tail.
1.a pris ökl
CK
CABIB
BHKL
BIM
Inte illa! Tiken som blev bäst i ras har Barsajas Hardi som pappa så det var lite släktträff =)
Ett stort grattis även till Pompe som varit i Borlänge idag och tagit 1.a pris i jaktklass + CK (som vanligt *ler*).







2 kommentarer:

Eva Lena sa...

Heja Vackra Sixten med de Härliga Öronen!!
Pompe tog faktiskt sitt första "Riktiga" Certifikat när han vann jaktklassen!Hittills har han ju samlat Ck i hög men nu blev det Cert nr1 o han behöver 2 till + en etta på Öppet Viltspår för att bli Champion har jag lyckats utröna! Så det är bara stt jobba på för oss två! SDuveränt Sixten igen!!

Britta sa...

Jag har läst på lite kring CK och Cert för BAN-hundar och det var lite krångligt, men för att få Cert måste man ställa i jaktklass och där får man bara vara med om man har en 2:a på drevprov. Viltspårchampion räknas ej som jakt- eller bruksmerit tyvärr och CK har egentligen ingen betydelse förutom för uppfödaren som vill ha meriter på sina valpar...Det konstiga var att Sixten fick CK och Cert i Malmö i mars, men det var tydligen inte tillåtet =)så han blev av med det igen =( Nåja, nu måste vi hitta jaktmarker för drevprov till hösten i första hand.